Onlangs bleek uit een onderzoek dat steeds meer mensen kiezen voor een (deels) aflossingsvrije hypotheek.

Het onderzoek werd gehouden onder mensen die via internet op zoek gaan naar een hypotheek.

Van het aantal mensen dat via internet een hypotheekaanvraag doet, is bijna tweederde van plan een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Twee jaar eerder was het nog tweevijfde. Zoals de naam al zegt, lost u bij deze hypotheekvorm in principe niets af.

U betaalt alleen hypotheekrente en dat heeft als voordeel dat u relatief lage maandlasten heeft. Aan het einde van de looptijd staat de hypotheekschuld evenwel nog fier overeind. De gedachte achter de aflossingsvrije hypotheek is dat u tegen die tijd door de stijgende woningprijzen met de verkoop van uw woning de schuld (gedeeltelijk) kunt inlossen. En dat door de inflatie de schuld in waarde is afgenomen.

Een aflossingsvrije hypotheek heeft voordelen (lagere maandlasten) en nadelen (de schuld blijft bestaan). Als u een hypotheek wilt afsluiten of oversluiten is het in ieder geval van groot belang dat u alle voors en tegens tegen elkaar afweegt. En dat u alle financiële scenario’s (wat gebeurt er als…) laat doorrekenen door een specialist.

Neem dan ook tijdig contact met ons op voor een hypotheekadvies waar u nu en later voordeel van heeft.