Slechts een op de vijf mensen weet dat de AOW-partnertoeslag in 2015 wordt afgeschaft. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 
Nu krijgen partners die nog geen 65 jaar zijn en geen of weinig inkomen hebben, een toeslag van maximaal 50 procent van het minimumloon, ongeveer 700 euro per maand. Per 2015 wordt deze AOW-partnertoeslag afgeschaft, omdat steeds meer vrouwen economisch zelfstandig zijn en om hen te stimuleren (meer) te gaan werken.
 
Weinig mensen zijn dus maar op de hoogte van de afschaffing van de partnertoeslag. Daarom wordt komt Sociale Zaken nu met een nieuwe informatiecampagne waarin mensen worden gewezen op de gevolgen die deze afschaffing voor hen kan hebben. Zij kunnen er dan tijdig op inspelen door bijvoorbeeld te sparen.
 
Alle gehuwde mensen die als eersten te maken krijgen met de afschaffing van de partnertoeslag krijgen een persoonlijke brief. Wilt u weten of de afschaffing voor u consequenties heeft? Neem dan binnenkort contact met ons op. Wij bekijken graag uw financiële toekomst en geven u een deskundig advies over de maatregelen die u kunt nemen.