Uit recent onderzoek blijkt dat veel mensen tussen de 50 en 65 jaar met een eigen woning niet verhuizen, omdat ze uiteindelijk de overwaarde willen gebruiken om hun pensioen aan te vullen. Of dat verstandig is, hangt af van ieders persoonlijke situatie.
 
Voor een goed pensioenadvies, zijn er heel veel aspecten die een rol spelen. Ten eerste: hoeveel denkt u nodig te hebben als u stopt met werken? Hoe ziet uw uitgavenpatroon er dan uit? Het maakt namelijk nogal uit of uw hobby tuinieren is, of dat u graag verre reizen gaat maken. In hoeverre is uw hypotheek afgelost en zijn de kinderen financieel zelfstandig? Belangrijk is ook hoeveel pensioen u opgebouwd heeft bij uw werkgever en of u nog andere potjes op het vuur heeft.
 
Alleen een totaalbeeld van uw persoonlijke en financiële situatie laat zien of u maatregelen moet nemen om voor voldoende reserve te zorgen in de toekomst. Als u bij ons aanklopt voor een gedegen pensioenadvies, nemen we al die aspecten mee en we zetten graag voor u op een rijtje wat uw mogelijkheden zijn.
 
Twijfelt u ook of u uw huidige levensstijl na uw pensionering niet kunt voortzetten? Wilt u duidelijkheid over uw financiële situatie als u stopt met werken? Neem dan contact met ons op.