Veelal hebben de vroeger afgesloten inboedel- en woonhuisverzekeringen een Extra Uitgebreide dekking. Op een Extra Uitgebreide dekking zijn sommige zaken niet gedekt welke bij een All Risks dekking wel worden vergoed. Sinds kort bestaat deze All Risks dekking (alle onheilen dekking).

 

Wat is het verschil?
 
1. All Risks: de dekking betreft alle onzekere en onverwachte gebeurtenissen.
2. Extra Uitgebreid: dekking bij beschadiging en diefstal van uw spullen in en om uw woning door met name genoemde gebeurtenissen, zoals storm, brand, blikseminslag, schroeien of smelten, bevriezing van leidingen, sneeuw, diefstal, vandalisme, rellen, water, neerslag, olie, rook en roet, aanrijding van het woonhuis;gewelddadige beroving, uitvallen van koelkasten en diepvriezers en omvallen van bomen.
 
Welke van de 2 is nu de beste?
De All Risks dekking.
 
Waarom?
 
Populair gezegd: Bij een All Risks dekking is alle gevolgschade verzekerd behalve indien in de polis staat dat het niet is verzekerd. Bij een Extra Uitgebreide dekking is alleen verzekerd hetgeen in de polis staat.
 
Onderstaand treft u enkele verschillen aan van gebeurtenissen die zich in de praktijk voordoen die bij een All Risks dekking wel gedekt zijn en bij een Extra Uitgebreide dekking niet.
 
. Uw garagepoort wordt ongevraagd van een grafitie tekening voorzien.
. Hanglamp hangt toch niet zo stevig, schiet los en beschadigt salontafel en vloer.
. Legplank van de servieskast is het dragen moe met alle gevolgen voor de inhoud.
. U verplaatst een meubelstuk en stoot hierdoor uw TV toestel tegen de grond.
. Uw laptop kan niet tegen het kopje koffie dat u per ongeluk omstoot.
 
Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden. De kern van de All Risks dekking is het beste uit te leggen dat gevolgschade van een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis verzekerd is!! Tegen een geringe toeslag is dit mogelijk. Indien u nu een Extra Uitgebreide dekking hebt en u wenst deze te wijzigen in een All Risks dekking neem dan contact met ons op.