Als u een hypotheek zoekt voor uw nieuwe woning, mag u dat in principe helemaal op eigen houtje doen. Toch waagt bijna niemand dat. Het risico is groot dat u een verkeerde keuze maakt en dat kan u op den duur veel geld gaan kosten.
 
Minder dan 2 procent van de consumenten sluit zonder advies een hypotheek af, blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat is heel begrijpelijk, want u moet echt veel weten over hypotheken om daarover zelfstandig een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Denkt u voordeliger uit te zijn door zelf af te sluiten? Voor hypotheekadvies bij ons kantoor betaalt u weliswaar, maar dat advies kan u op de langere termijn juist meer geld opleveren dan het heeft gekost. Bijvoorbeeld omdat u een lager rentetarief krijgt of minder snel geconfronteerd wordt met teleurstellingen.
 
Meer voordeel bij onafhankelijke adviseur
 
Uit een onderzoek van bureau MoneyView blijkt dat u voor hypotheekadvies bij een financieel adviseur uiteindelijk voordeliger uit bent dan bij een bank. Een bank vraagt misschien wat minder voor het advies, maar de hypotheekkosten blijken volgens het onderzoek in de jaren daarna vaak hoger uitvallen. Bovendien adviseren banken uitsluitend over hun eigen producten, terwijl wij als onafhankelijke adviseur hypotheken van verschillende aanbieders vergelijken. Ook komt bij ons in het adviesgesprek relevante informatie aan de orde zoals de bijleenregeling, de verhuisregeling en rentekorting. Bij banken is dat niet altijd het geval, blijkt uit het onderzoek.
 
Belangrijke beslissing
 
Van de Nederlanders die hypotheekadvies inwinnen, gaat 60 procent naar een onafhankelijk adviseur. Dat verbaast ons niet. De keuze voor een bepaalde hypotheek is een van de belangrijkste financiële beslissingen die u neemt in uw leven. Het advies van een betrouwbare en onafhankelijke deskundige is dan precies wat u nodig heeft. Wilt u weten welke hypotheek het beste bij u past? Neem contact op met ons kantoor.