De prijs voor hypotheekadvies zit sinds 1 januari 2013 niet langer opgesloten in de hypotheek zelf. U verrekent die nu apart. Hoe belangrijk is die adviesprijs bij uw keuze voor een hypotheekadviseur?
 
Uit onderzoek van een hypotheekketen is gebleken dat u als klant goedkoper uit bent bij onafhankelijke hypotheekadviseurs, zoals wij. De advieskosten zijn bij een bank soms misschien lager, maar de hypotheekkosten in de jaren daarna vallen vaak hoger uit.
 
Ook een vergelijkingssite heeft onderzoek gedaan naar het hypotheekadvies. Daar kwam uit dat de kwaliteit van het advies bij een bank minder is dan bij intermediairs. Banken adviseren uitsluitend over hun eigen producten, terwijl onafhankelijke adviseurs hypotheken van verschillende banken en verzekeraars in het advies betrekken. Hypotheekadviseurs van grote banken laten bovendien vaker zaken onbesproken, zoals de bijleenregeling, de verhuisregeling en rentekorting.
 
Wilt u een breed en onafhankelijk advies of bent u bij voorbaat tevreden met een beperkt aanbod? Ga na hoeveel u werkelijk kwijt bent aan kosten, ook na het afsluiten. Als u wilt weten wat onze hypotheekadvisering inhoudt en wat u kunt verwachten, neem dan contact op met ons kantoor. Wij geven graag openheid van zaken.