Als u een hypotheek heeft, heeft u ongetwijfeld ook een woonhuisverzekering. De kans is groot dat u die heeft ondergebracht bij uw hypotheekverstrekker. Wel zo gemakkelijk, toch? Of niet?
 
Veel mensen krijgen bij het afsluiten van de hypotheek het aanbod om ook de woning bij dezelfde aanbieder te verzekeren. Maar u bent vrij om zelf uw woonhuisverzekeraar te kiezen. Wie weet bent u ergens anders wel voordeliger uit. Wij beschikken over een overzicht van woonhuisverzekeringen en gaan graag voor u na of u goed verzekerd bent.
Niet alle risico’s gedekt
Wij kijken dan niet alleen naar de premie, maar controleren meteen of de dekking is zoals u wenst. Zo zijn niet op alle polissen de fundamenten van de woning meeverzekerd. Ook ontbreekt vaak een dekking voor glas. Brandschade is wel vergoed, maar schroei- en smeltschade niet altijd. Datzelfde geldt voor de kosten van hak- en breekwerk als bijvoorbeeld een defect in de waterleiding opgespoord moet worden. En stel dat u bij schade kosten maakt om nog grotere schade te voorkomen? Of als u een schade-expert inschakelt? Wilt u die kosten ook vergoed hebben? En wat is eigenlijk de verzekerde waarde van uw woning? Is dat bedrag wel hoog genoeg?
Welke dekking wenst u?
Neem contact op met ons kantoor als u uw woonhuisverzekering eens onder de loep wilt laten nemen. Wij bespreken met u welke dekking u wenst en zoeken een passende verzekering met een gunstige premie.