Plannen afschaffing stilzwijgende verlengingVeel van uw schadeverzekeringen worden automatisch verlengd. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u buiten uw wil op een gegeven moment onverzekerd raakt. Halverwege dit jaar gaat aan die stilzwijgende verlenging toch iets veranderen.
Verzekeraars willen in plaats van stilzwijgende verlenging naar een systeem van geïnformeerde verlenging. Daarmee moet voorkomen worden dat uw schadeverzekering ongewild afloopt, maar ook dat u het gevoel heeft dat u ‘vastzit’ aan een bepaalde verzekering. Het uitgangspunt moeten éénjarige contracten worden (zoals bij bijvoorbeeld al bij ziektekostenverzekeringen en de meeste motorrijtuigenverzekeringen al het geval is). U krijgt dan tijdig voor afloop van het contract de mogelijkheid om af te wegen of u de verzekering wilt laten doorlopen of wilt stoppen. U kunt ook wel een meerjarig contract afspreken, maar dat moet u dan expliciet aangeven bij het afsluiten.
 
Het is de bedoeling dat dit nieuwe systeem van geïnformeerde verlenging dit jaar nog ingaat. Wij houden u uiteraard graag op de hoogte van eventuele veranderingen die voor u van belang zijn.
 
Wilt u nu al weten hoe het zit met uw verzekeringscontracten, neem dan contact met ons op.