Vorig jaar had bijna de helft van alle huishoudens in Nederland een rechtsbijstandverzekering. Vooral bij gezinnen met kinderen onder de achttien en bij de hogere inkomensgroepen is deze verzekering in trek. Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van juridisch advies en juridische hulp bij een conflict. Ook worden de kosten die u maakt om uw recht te halen vergoed. Conflicten worden tegenwoordig veel vaker voor de rechter uitgevochten. Daarbij kan het gaan om een geschil met de buren, uw huisbaas, de gemeente of uw werkgever.
 
Door de economische crisis zijn steeds meer Nederlanders bang hun baan kwijt te raken. Het is dan goed om juridische hulp in de vorm van een rechtsbijstandverzekering achter de hand te hebben. Raakt u in een ontslagzaak verwikkeld, dan staat u sterker met een deskundige jurist aan uw zijde. Het kan het verschil maken tussen een magere of een riante ontslagvergoeding.
 
Rechtsbijstandverzekeringen zijn vaak in verschillende modules opgebouwd, zodat u zelf kunt kiezen voor welk soort risico u zich van juridische hulp wilt verzekeren. Het is mogelijk dat u via uw vakbond of een andere organisatie al voor een bepaald risicogebied bent verzekerd. Het zou dan zonde zijn om dubbel verzekerd te zijn. Wij zoeken graag voor u uit welke risicogebieden reëel voor u zijn en welke verzekering het beste bij u past. Neem contact met ons op voor meer informatie.