In 2008 lanceerde Pensioenkijker.nl een pensioenplanner die inzicht geeft in het netto pensioen. Deze planner is inmiddels door meer dan 100.000 mensen bezocht.
 
De pensioenplanner is zo gemaakt dat deze aansluit bij het uniform pensioenoverzicht (UPO) die werknemers jaarlijks ontvangen van hun pensioenuitvoerder. Met de gegevens van dit pensioenoverzicht en pensioenoverzichten van vorige werkgevers kunt u de pensioenplanner invullen. U krijgt dan een beeld van uw netto pensioeninkomen. Ook kunt u zien wat het effect is op uw pensioen als u eerder stopt met werken of als u juist langer wilt doorwerken. Het prettige aan de pensioenplanner is dat deze inzicht geeft in het netto-inkomen. Daarmee heeft u een redelijk beeld van wat u later op uw bankrekening ontvangt.
 
De pensioenplanner geeft echter een algemeen beeld van uw pensioensituatie. Dat kan prettig zijn. Maar toch is het ook belangrijk om exact te weten hoe u ervoor staat als u met pensioen gaat. Wat doet bijvoorbeeld werkloosheid of arbeidsongeschiktheid met uw latere inkomen? En welke mogelijkheden heeft u om financiële risico’s uit te sluiten en uw pensioeninkomen te verbeteren? En wat betekent dat voor uw huidige inkomen? Wij geven u graag een persoonlijk advies. Neem daarom contact op voor een afspraak.