De spullen in uw huis zijn verzekerd met een inboedelverzekering. Maar voor de speciale en kostbare spullen is er een speciale kostbaarhedenverzekering.
 
Als u waardevolle kunst, antiek, sieraden of bijvoorbeeld geavanceerde audiovisuele apparatuur in huis heeft, kan het verstandig zijn een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Een ‘gewone’ inboedelverzekering is namelijk meestal niet berekend op extra kostbare spullen en keert bij schade of verlies maar een beperkte vergoeding uit.

 
 
Met een kostbaarhedenverzekering als aanvulling op uw inboedelverzekering zijn de spullen tot een hoger bedrag verzekerd. Bij nieuwe waardevolle spullen wordt het verzekerd bedrag gebaseerd op de aankoopprijs. Het is dus belangrijk om aankoopbonnen te bewaren. Bij oudere voorwerpen, zoals antiek, kunst of sieraden, komt er een taxatie aan te pas en het taxatiebedrag is dan het verzekerd bedrag.
 
Wilt u meer weten over de kostbaarhedenverzekering of twijfelt u of al uw spullen wel voldoende beschermd zijn door uw inboedelverzekering, neem dan binnenkort contact op met ons.