Over uw verzekeringen betaalt u geen btw, maar assurantiebelasting. Per 1 januari 2013 gaat het tarief daarvan omhoog van 9,7% naar 21%. Dat is een mooie aanleiding om uw polissen weer eens onder de loep te nemen. Kunt u zich beter en voordeliger verzekeren?
 
De overheid wil al enige tijd de assurantiebelasting in lijn brengen met het hoge btw-tarief. In de loop van de jaren is deze belasting daarom al wat omhoog gegaan. Met de komende stijging wordt de gelijkschakeling met de btw in een sprong volledig gerealiseerd. Dat betekent dat uw verzekeringen duurder worden.
 
Doorlichten.
Gemiddeld hebben Nederlanders acht verzekeringen gesloten. Maar niet over alle verzekeringen betaalt u assurantiebelasting. De zorgverzekeringen, levensverzekeringen, ongevallen-, invaliditeits- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn belastingvrij. Toch leidt de verhoging van de assurantiebelasting in de meeste gezinnen tot hogere verzekeringskosten. Dat is een mooie aanleiding om opnieuw uw verzekeringen te laten checken. Wij doen dat graag voor u. Waar letten wij op?
 
1.Passend maken. Verhuizing, andere baan, kinderen gekregen. Als er iets verandert in uw persoonlijke situatie, moeten vaak ook verzekeringen worden aangepast. Wij stemmen de dekking weer helemaal af op uw veranderde verzekeringsbehoefte.
2.Oververzekering. Soms is een bepaald risico op twee polissen gedekt. Dubbel verzekeren is dubbel betalen. Wij halen de overlappingen er graag uit.
3.Onderverzekering. U kunt zonder het te weten onvoldoende verzekerd, bijvoorbeeld omdat u een te laag verzekerd bedrag heeft afgesproken. Bij schade krijgt u dan maar een deel van de kosten vergoed. Wij zorgen ervoor dat u voldoende verzekerd bent.
4.Lagere premie. Verzekeraars passen regelmatig hun premies aan. Wij gaan graag na of u nog steeds voordelig uit bent.
 
Wilt u uw verzekeringen laten doorlichten? Neem contact op met ons kantoor. Wij helpen u graag verder.