Wat kost een uitvaart, dat is ongeveer dezelfde vraag als: wat kost een auto. Alles hangt af van uw persoonlijke wensen.
 
Er worden wel richtprijzen gegeven voor een ‘standaard’ uitvaart: gemiddeld gaat men uit van tussen de zes- en achtduizend euro. Maar als u geen doorsnee uitvaart wilt, dan is het verstandig om daar nu al iets voor te regelen.
 
Dat begint met het vastleggen van uw wensen. Vervolgens kunt u een inschatting maken van de uiteindelijke kosten. Zo weet u ook ongeveer voor welk bedrag u een nieuwe uitvaartverzekering moet afsluiten of uw bestaande verzekering moet aanpassen. Dat geldt niet alleen voor een verzekering die bij een overlijden geld uitkeert, maar ook voor een zogeheten natura-verzekering. Bij die laatste krijgt u geen geld uitgekeerd, maar regelt de uitvaartverzekering de begrafenis of crematie volgens uw wensen.
 
Ook is het belangrijk om uw wensen en de voorzieningen die u heeft getroffen, met uw gezin of familie te bespreken. Dan kunnen zij ervoor zorgen dat de uitvaart verloopt zoals u wilt en hoeven zij niet in te zitten over de kosten ervan.
 
Wij vertellen u graag meer over een uitvaartverzekering op maat. Neem daarvoor contact met ons op.