De meeste Nederlanders zijn niet bezig met hun financiële toekomst. Alleen als het pensioen in zicht komt, tonen mensen interesse in financiële planning.
 
Dat blijkt uit het onderzoek ‘Goed geregeld, over geldzaken nu en later’ van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Het Nibud onderzocht hoe mensen hun geldzaken voor de lange termijn hebben geregeld. Van de mensen die jonger zijn dan vijftig jaar zegt de helft niet of nauwelijks financieel vooruit te denken. Ongeveer een derde weet niet of er voldoende pensioen wordt opgebouwd. Eigenlijk alleen hoger opgeleide vijftigers met een inkomen van 3000 euro netto of meer, aldus het onderzoek, zijn serieus met hun financiële toekomst bezig.
 
Het Nibud vindt de uitkomsten alarmerend en wil de aandacht voor financiële planning bij Nederlanders gaan stimuleren. Als u meer wilt weten over financiële planning of als u wilt laten berekenen hoe u er bijvoorbeeld na uw pensionering voor staat, neem dan contact met ons op. Wij houden ons graag bezig met uw solide financiële toekomst.