Nederlandse huishoudens zijn het grootste deel van hun maandelijkse uitgaven kwijt aan woonlasten. Uit cijfers van het CBS blijkt dat een Nederlands huishouden vorig jaar gemiddeld 31.300 euro aan uitgaven had. Een kwart daarvan ging op aan woonlasten. Verkeer en vervoer is de op een na grootste kostenpost, gemiddeld ging 17 procent van de uitgaven hieraan op. Voeding ging ten koste van 16 procent van het budget.
 
Woonlasten drukken vooral zwaar op het budget van mensen met een laag inkomen. In deze groep was bijna 30 procent van de uitgaven bestemd voor huur of onderhoud van de woning. Voor de hogere inkomens was dat net iets meer dan 20 procent.
 
Als u onverhoopt te maken krijgt met een inkomstenterugval (door bijvoorbeeld werkloosheid of arbeidsongeschiktheid) wordt de druk van uw woonlasten aanzienlijk groter. Soms worden de woonlasten zelfs onbetaalbaar en dat zou betekenen dat u uw woning zult moeten verlaten. En dat is iets wat de meeste mensen te allen tijde willen voorkomen. Het kan een oplossing zijn om uw woonlasten te verzekeren. Dan heeft u in ieder geval de zekerheid dat als u werkloos of arbeidsongeschikt wordt, u niet ook nog eens uw vertrouwde woning uit moet. Neem contact met ons op, dan vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden, kosten en voordelen van een woonlastenverzekering.