Ongeveer een op de zes Nederlanders weet precies hoe hoog het eigen pensioen is. Een op de drie mensen zegt zich niet druk te maken om het pensioen.
 
Dit blijkt uit een onderzoek van stichting Pensioenkijker (http://www.pensioenkijker.nl). Daaruit blijkt ook dat de groep die geen enkel idee heeft over het eigen pensioen wel kleiner geworden is, maar nog steeds erg groot is, iets meer dan de helft.
 
Dit soort onderzoeken wordt vaker gehouden. Steeds blijkt dat Nederlanders hun pensioen maar matig interessant vinden. Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat veel mensen het ingewikkelde materie vinden. AOW, werkgeverspensioen, lijfrentepolissen, indexatie; er zijn leukere dingen om over na te denken.
 
Wat ons betreft hoeft u zich ook niet te verdiepen in alle cijfers achter de komma. De belangrijkste vraag is: heeft u na uw pensionering voldoende inkomen? Als u dat niet of niet zeker weet, zoeken wij dat graag voor u uit. Wij maken uw pensioen overzichtelijk.
 
Neem hiervoor gerust contact met ons op. Zodat u indien nodig maatregelen kunt nemen. En dat u bij een volgend onderzoek kunt antwoorden, dat u in ieder geval weet dat het goed zit met uw pensioen.