Volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) gaat klimaatverandering de komende jaren voor meer schade aan woningen zorgen. Preventie en goede verzekeringen worden meer dan ooit noodzakelijk. Het KNMI denkt dat Nederland de komende veertig jaar in de zomermaanden vaker te maken krijgt met heftige regenbuien, onweer, hagel en windstoten. Noodweer dat voor aanzienlijke schade aan en rond de woning zorgt. We hebben dat deze zomer al kunnen meemaken. De totale schade: tussen de 50 en 75 miljoen euro.
 
Het Verbond van Verzekeraars raadt u aan ramen te sluiten en zonneschermen op te trekken voor u naar bed gaat en om de auto binnen te zetten. Kan dat niet, parkeer de wagen dan niet in de buurt van een boom. Tuinmeubilair en windgevoelige objecten op balkons kunt u ook beter opruimen voor u gaat slapen. En, als u geen overspanningbeveiliging heeft, koppel dan bij dreigend onweer kostbare apparatuur los van het elektriciteitsnet.
 
Zorgt het noodweer toch voor schade, dan is het prettig dat u een beroep kunt doen op goede verzekeringen. Wij kunnen u adviseren over polissen met een uitgebreide dekking en een betaalbare premie. Liever goed verzekerd het noodweer over u heen laten komen?  Neem contact op met ons kantoor.